Кубчета с числата

5.90 лв.

Книжка от картон, от която се сглобяват кубчета с числата. Децата се научават да броят, събират и изваждат.
Разтворете книжката и не губете време:
сглобете кубчетата;
научете се да броите от 1 до 20;
извадете малките картончета с рисунки и числа;
оцветете картинките, които са на гърба им;
съставете задачи – събирайте и изваждайте;
играйте игри.

Книжката е подходяща за деца над 3 годинки.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка.
Формат (малък): 170 x 225 мм.
Брой страници от картон: 34

Изчерпан

Описание

Кубчета с числата – учебно помагало

Това е книжка, подходяща за деца над три годинки, с която те ще се научат да броят, събират и изваждат. Най-малките ще започнат с броенето. Те ще хванат всяко кубче и ще разглеждат числата от 1 до 20. Ще продължат със събиране и изваждане до 20.

Върху кубчетата има илюстрации на познати предмети или животни. Детето трябва да каже колко са те. По този начин малчуганите научават числата, както и да броят.

Палавниците с лекота учат да подреждат и решават различни задачи. За да е по-лесно сме включили кубчета с „+“ (плюс), „-“ (минус) и „=“ (равно). Използвайте и помощните картончета при съставянето на задачи.

Математиката е вече лесна и забавна, а децата с интерес и желание събират и изваждат.

Сглобяването е като игра, тъй като самите кубчета с числата са предварително изрязани – не е нужна ножица. Няма да Ви трябва и лепило.

Включили сме и допълнителни картончета с рисунки за броене и числа – чрез тях можете да играете много игри. Ето и нашите две предложения:

Игра 1
Разделете картончетата с илюстрации и числата в две купчинки. Намерете числото „12“. Разгледайте картончетата с илюстрациите и намерете това, на което са изобразени 12 предмета (или животни). Ще се справите ли? Толкова е лесно и забавно. Преминете на следващото число.

Игра 2
За тази игра ще са Ви нужни само картите с картинките. Отделете ги. Изберете произволна карта от купчинката. Пребройте предметите или животните, които са изобразени. Справихте се добре? Преминете на следващата карта с илюстрации.

Допълнителна информация

Тегло0.350 кг
Размери17 × 22.5 × 1.5 см