За Издателство Ина

За нас

Ина“ е детско издателство, основано през 1992 г. Издаваме книги за бебета и деца до 8 години.  Образованието е приоритет за нас. Имаме няколко поредици за изучаване на букви, цифри и усвояване на базови умения – за бъдещите ученици. Част от помагалата са одобрени от Министерството на образованието.  

Издателство Ина е член на Асоциацита на българската книга.

Разпространение

Имаме добре изградена мрежа за разпространение. Работим  с всички големи вериги за продажба на книги като Хеликон, Сиела, Ориндж, Буктрейдинг, Хермес, електронните магазини – Озон Бг, Стор Бг, супермаркети Била, Кауфланд, Лидъл, Фантастико. Имаме офис на книжна борса Болид, където обслужваме стотици малки книготърговци.

 

 През 2018 г. имахме щанд на Панаира на книгата във Франкфурт. Всяка година участваме на изложенията на книгата в София, Варна и Пловдив.  

Илюстрации и автори

Работим предимно с водещи български автори. Писателката Петя Александрова например е написала стихове и приказки за учебниците  в началното училище. Художничката Невена Ангелова е преподавател в Художествената академия и е отличена с много награди за най-добър илюстратор. Една от тях е The white ravens, връчена от Младежката библиотека в Мюнхен. Отличието е за книгата „Кой припка за рибка“ – издадена от нашето издателство.  Този знак се връчва всяка година на 200 най-добри книги от целия свят.

 

Освен с български автори, работим и с водещи издателства от чужбина. Закупуваме права, превеждаме книгите и ги издаваме на български език.

 

Образование

Предпочитана тема на нашите поредици е образованието. Но детето трябва да се забавлява, докато се учи да чете и пише! Затова всички книжки за буквите и цифрите съдържат рисунки за оцветяване, лабиринти, стикери и други игри, които ги правят увлекателни и предпочитани от малчуганите. Учебните помагала – пъзели, куфарчета, кубчета и карти са създадени от педагози с цел лесно, бързо и забавно усвояване на материята. Те помагат на най-малките да научат азбуката и числата, да съставят думи и задачи, да започнат да се учат да сричат и четат, да събират, изваждат, умножават и делят.   

Лица зад книгите

Георги Цонев

главен редактор

Преди много години съм бил дете. Мечтаех да имам раница, пълна с интересни мисли и забавни случки. Мечтите се сбъднаха и ето ме с раницата на гръб, пътешествам от една приказка до друга. Заедно с мен пътуват и онези важни и смешни неща, за които искам да разказвам.

Ина Цонева

Ина Цонева

маркетинг

Обичам приказките, басните и веселите разкази. Всяка една история запалва вълшебна искра – трептяща и сияеща, която не спира да блещука с дни и ме кара да се усмихвам. Надявам се тя да пламне за всички!

Детски книги
... или какво препоръчваме
Приказки с игри

Приказки с игри

Поредица за деца от 4 до 8 години. Всяка книжка съдържа 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

Сборни приказки

Сборни приказки

Подходящи са както са много малки деца - за да им четете, така и за деца, които се учат или могат да четат сами.

Лесно е да се чете

Лесно е да се чете

Поредица за деца, които се учат да четат. Кратки и вълнуващи истории с големи букви и без преноси.

Книжни спирали - учебни помагала за деца над 4 години

Книжни спирали

Научете се да съставяте думи, да четете на срички и да събирате и изваждате до 20. За деца над 4 години - помагала от картон.

Образователни карти за деца над 3 години

Образователни карти

Помагат на най-малките да научат буквите и сричките чрез весели игри. Включени са много илюстрации на животни, плодове и зеленчуци.

Образователна поредица - Ученето лесно и бързо

Ученето - лесно и бързо

Поредицата съдържа страници за многократно изписване и изтриване, стикери и картинки за оцветяване.

Тетрадки за упражнение - ръкописни и печатни букви и числа

Тетрадки за упражнение

Печатни и ръкописни букви и числа. Съдържат приложение за многократни изписване и изтриване.

Образователни подаръци в куфарчета - азбука, числа и книжни комплекти.

Образователни куфарчета

Пъзели с азбуката и числата, интересни книжни комплекти, подходящи за подаръци на най-малките. Любими са на всяко дете над 3 годинки.

Книжки за оцветяване със стихчета, гатанки и песни

Книжки за оцветяване

С много стихчета, песнички и дори гатанки. Всички деца ги обичат!

Книжки за оцветяване с любимите на децата стикери

Книжки със стикери

Книжки за оцветяване, които съдържат различни стикери за залепяне.

Пъзели с азбуката и числата за най-малките

Образователни пъзели

С тях всяко дете над 3 годинки с интерес и желание учи буквите и числата

Пишете ни - Издателство Ина
Имате въпроси?

Пишете ни! Ще се свържем с Вас възможно най-бързо и ще Ви отговорим. Не губете време – натиснете бутона долу! Ще Ви бъдем полезни.