Пъзел с буквите

3.99 лв.

Детски образователен пъзел с азбуката, с който най-малките учат нейната последователност и свързват всяка буква с различен предмет или животно. Учат се да пишат с приложението на гърба на помагалото.
Пъзелът е подходящ за деца от 3 до 6 годинки.
Състои се от 30 елеманта.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка.
Формат 320 х 235 мм

Изчерпан

Описание

Пъзел с азбуката

Пъзел буквите е образователно помагало.  С него децата подреждат азбуката и правят първи крачки в изписването на всяка буква, чрез специалното приложение за писане и триене.

На всеки елемент от пъзела е изобразена буква. За да бъде по-интересно и забавно за детето има и рисунка на животно или предмет, които се изписват с тази буква. По този начин те свързват всяка една буква с дума. Това развива асоциативното им мислене, а от друга страна малчуганите научават буквите бързо.

Думите са избрани специално за деца – „О“ като „охлюв“, „Г“ като „гъба“, „М“ като „мечка“ …

Пъзелът е подходящ за деца, които започват да учат буквите. Запомнянето на буквата на мама, буквата на тати и баба вече е по-лесно.

Научаването на последователността на азбуката е друго предимство на помагалото. Знаете ли дали буквата „н“ е преди или след „м“?

Децата не само подреждат буквите. Те могат да повтарят буквите с флумастер на гърба на пъзела, за да се научат да пишат. Включено е приложение напиши и изтрий“. На него може много пъти да се пише и да се трие с леко влажен плат или памуче. Във всяко квадратче се попълва дума от пъзела. Могат да се пишат и други думи – предмети, животни, имена на хора, за които се досетиш.