Пъзел с числата

3.99 лв.

Детски образователен пъзел с числата, с който най-малките учат последователността им, както и да броят. Чрез приложението „Напиши и изтрий“ на гърба на помагалото, малчуганите се упражняват да изписват цифрите, събират и изваждат. Могат да съставят различни задачи и да сравняват числата – дали са по-големи или по-малки.
Пъзелът е подходящ за палавници от 3 до 6 годинки.
Състои се от 20 елеманта.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка.
Формат 320 х 235 мм

Изчерпан

Код: pz2 Категории: , Етикети: , , ,

Описание

Пъзел с числата

Образователно помагало, подходящо за най-малките. С него децата научават и подреждат числата до 10 (в тяхната последователност). Малчуганите правят първи крачки в изписването им, чрез специалното приложение за писане и триене, на гърба на пъзела.

За да бъде по-лесно и забавно са включени и рисунки на животни и предмети, които децата да броят. Колко банана има нарисувани на картинката? А пеперудите? Три ли са? Пребройте ги.

След като децата научат броенето, започват да сравнятат числата. Коя цифра е по-голяма? Девет или пет?
Постепенно преминават към събиране и решават задачи. Съставяйте задачи, а децата ще пишат верните отговори. Когато научите колко е 5+2 (и решите всички задачи), може да преминете към изваждането.
Включено е приложение Напиши и изтрий“. На него може много пъти да се пише и да се трие с леко влажен плат или памуче. Децата могат да повтарят всяка една цифра с флумастер на гърба на пъзела, докато се научат да ги пишат. След това да преминат на сравняване на цифрите, събиране и изваждане.