Майчина сълза

1.50 лв.

Една красива приказка от Ангел Каралийчев за любящото майчино сърце, за болката по малкото лястовиче, което е далече…
Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 годинки.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Майчина сълза – приказка с игри

Тук целият приказен свят е събран в една гореща майчина сълза. Любов, нежност и силна емоция. Посланието на приказката не може да се предаде – то трябва да се преживее. Ангел Каралийчев е определян като „най-сърдечен и най-много подкупващ човешките, социални чувства на читателя” (Г. Константинов). Затова и читателят му е душевно чувствителният човек.

„Майчина сълза“ е притча за надеждата и любовта, една история, изпълнена с доброта и сила. Силата на любовта, силата, която лекува болните, силата, която прави слабите силни. Всички търсим тази сила.

„Заромоля дребен есенен дъждец. Жълтият листак в градината светна. Големите гроздови зърна под лозницата набъбнаха и кожицата им взе да се пука. Наведе моравото димитровче цветове над търкулнатото в шумата пукнато гърне. Сви се малкото птиче-лястовиче в дъното на гърнето и …”

… повече можете да прочетете в приказката.

Приказки с игри

Тази поредица включва над 20 заглавия на български и класически приказки, както и авторски приказки, с които се гордеем. В края на всяка книжка има 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

С тази поредица децата не само четат, но и играят.