Палечка – приказка с игри

1.20 лв.

Красивата история на Палечка, разказана от Андерсен, ни отвежда в един необикновен свят, видян през очите на момиче, голямо колкото палец. Героинята преминава през различни препятствия, успява да избяга от жабока и стария кърт и намира верни приятели.
Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 годинки.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Палечка – приказка с игри

Приключенията на едно момиче, което майка му нарекла Палечка. Тази история започва с една мъничко ечемичено зрънце, от което поникнало чудно цвете, което прилича на лале. В средата на неговата чашка седяло мъничко момиченце, много нежно и миличко. На ръст било не по-голямо от човешки палец. Много са приключенията на малкото момиче. То е отвлечено от един жабок, среща майските бръмбари и полската мишка, която е приютява през зимата. Успява да се спаси от брак със стария кърт и я спасява малката лястовичка, за която тя се грижи и спасява. Както всяка красива история, приказката завършва щастливо, а Палечка става жена на красив елф.

Това е една приказка, създадена от датския поет, пътешественик и разказвач Андерсен.

„Живяла някога жена, която много искала да си има детенце. тя дълго търсила и разпитвала, но все не можела да си намери. Накрая отишла при една магьосница и я помолила да ѝ помогне. Магьосницата се усмихнала, подала ѝ едно ечемичено зрънце и казала:

– Посей го и ще видиш какво ще стане …“ 

… повече можете да прочетете в приказката.

Приказки с игри

Тази поредица включва над 20 заглавия на български и класически приказки, както и авторски приказки, с които се гордеем. В края на всяка книжка има 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

С тази поредица децата не само четат, но и играят.