Жива вода – приказка с игри

1.20 лв.

Една поучителна история за царските синове и борбата им за корона. За предаността, достойнството и честността. За невероятните подвизи на най-малкият брат, за лъжата на най-големият и за справедливостта и добротата. А дали правдата ще възтържествува?
Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 години.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Жива вода – приказка с игри

Приключенията на на един момък, който с доброта и честност спечелва ръката на красива принцеса и и намира Жива вода. Как юнакът поел по най-опасния път и през какви препятствия преминава – прочетете тази невероятна поучителна история? Момъкът помага на ламята да спаси своите рожби, на рибката – да се върне отново в потока, на гарвана – да утоли жаждата си. В замяна за тези благородни дела, получава това, за което е тръгнал – Живата вода. Стига до чешмата, откъдето извира тя – в скъпоценния дворец.

Но дали неговия брат няма да го излъже и надхитри? Ще даде ли вълшебния пръстен на своя брат в знак на доверие? И какво ще се случи? Дали доброто и правдата ще възтържествуват?

„Живял едно време един цар. Той имал трима сина. Единият бил женен и имал деца, другият бил сгоден, третият – неженен. Когато остарял, царят повикал синовете си и им казал:
– Чувал съм, че в далечна земя, в царството на дивна хубавица, извира жива вода. Тази вода е вълшебна. От нея старците
подмладяват, младите не остаряват, а болните – оздравяват. Който от вас ми донесе жива вода, той ще…“

… повече можете да прочетете в приказката.

Приказки с игри

Тази поредица включва над 20 заглавия на български и класически приказки, както и авторски приказки, с които се гордеем. В края на всяка книжка има 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

С тази поредица децата не само четат, но и играят.