Заекът Мишо и ламята с три глави

1.50 лв.

Празничната неделя се превръща в незабравима екскурзия за един заек и неговите приятели. В храстите дебне ламя с три глави, с която веселата компания трябва да се пребори, а дали Мишо наистина е видял летяща ламя?
Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 годинки.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Заекът Мишо и ламята с три глави – приказка с игри

Една детска приказка, разказана с много любов и чувство за хумор. Тя е интересна и вълнуваща – изпълнена с приключения и емоции. Това е една необикновена история за един обикновен заек, който има добри приятели – таралежа Жорко и костенурката Снежинка!
Смях, песни и игри – истинска забава. Цялата група е на екскурзия, но пътечката, по която са поели някои герои води до … триглава ламя.

„Да отидем и да видим тази ламя“ – каза Ежко и поведе групата към храстите…

Ето как започва приказката.
„Мишо беше един обикновен заек с дълги уши. Доскоро посещаваше горската детска градина, но вече беше ученик. Сега обаче нямаме време да ви разказваме за Мишо, защото
той спешно трябваше да излезе от къщи. Заекът препускаше между храстите толкова бързо, че ушите му се ветрееха като хвърчила. Бързаше, защото закъсняваше. Мишо закъсняваше всяка сутрин, когато ходеше на училище и това му се струваше нормално. Но сега трябваше да е точен, защото днес не беше някакъв, обикновен понеделник да речем, а празнична неделя. А всички знаят, че когато в неделя времето е хубаво, се ходи на екскурзия. Дългоушко увеличи още скоростта. Накрая тя стана толкова висока, че на един завой заекът изпревари вятъра. Слава Богу, пристигна тъкмо навреме. Екскурзиантите бяха заминали преди десет минути. Да, но …”

… повече можете да прочетете в приказката.

Приказки с игри

Тази поредица включва над 20 заглавия на български и класически приказки, както и авторски приказки, с които се гордеем. В края на всяка книжка има 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

С тази поредица децата не само четат, но и играят.