Малката русалка и още две приказки от Андерсен

1.50 лв.

Три приказки от Андерсен. Ще се ожени ли за принца малката русалка? Ще успее ли да докаже, че е принцеса, девойката, пристигнала в замъка в бурята? Ще пораснат ли петте грахчета и какво ли ще се случи на едно от тях?
Приказките са подходяща за деца от 4 до 10 годинки.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Малката русалка и още две приказки от Андерсен

Три истории от Андерсен в една книжка. Лесно е да се чете, когато текстът е кратък, буквите едри и няма преноси. Опитай – забавно е!

Малката русалка

Любовта към принца завладява малката русалка. С помощта на вещицата, тя се превръща в човек, но на каква цена? Ще успее ли да спечели сърцето на момъка или ще се превърне в морска пяна?
„Далече, далече навътре в морето красива русалка спаси от вълните един принц. Момъкът беше в безсъзнание. Русалката го изнесе на пясъка. И когато той бе в безопасност, тя му изпя една песен с красивия си глас. Принцът отвори очи …”

… повече можеш да прочетеш в книжката.

Принцесата и граховото зърно

Принцът може да се ожени само за момиче с благородна кръв. Ще докажели ли красивата девойка, че е принцеса? А защо тя не е спала цяла нощ?
„В една бурна нощ в замъка на кралицата пристигна чудно хубаво момиче. То беше гладно и изтощено, а от бурята дрехите му бяха мокри и окъсани.
– Аз съм принцеса ….”

… повече можеш да прочетеш в книжката.

Петте грахчета

Каква ще бъде съдбата на малките грахчета от шушулката и как едно от тях ще излекува болното момиче. Ще пораснат ли растения от грахчетата?
„Живееха някога в една шушулка пет грахови зърна. Един ден някакво малко момче откъсна шушулката. Видя грахчетата в шушулката и реши …”

… повече можеш да прочетеш в книжката.

Поредицата Лесно е да се чете е разработена за деца, които започват да се учат да четат.
Буквите са големи, историите кратки и вълнуващи, няма преноси на думи. Всичко е лесно, кратко и забавно!