Неродена мома

1.20 лв.

Една поучителна история за принц, тръгнал да търси неродена мома в непознати земи. За приключенията и трудностите по пътя му. За срещата му с майката на слънцето и даровете, които получил от нея. За една красива, мила и добра девойка и нейната доверчивост.
Приказката е подходяща за деца от 4 до 10 години.
Ако четете приказки на детето, тогава книжката е подходяща и за по-малки деца.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка; първи, втори клас.
Формат (малък): 165 x 235 мм.
Брой страници: 16.

Изчерпан

Описание

Неродена мома – приказка с игри

Как един принц тръгнал да търси невеста, тъй като не си избрал жена в цялото царство. Къде ще намери тази неродена мома? Прочетете през какви приключения преминал и дали намерил мома за своя съпруга. Как стигнал до майката на слънцето и какво се случило с трите вълшебни ябълки, които му дала тя?

Това е българска народна приказка за невиждани земи и пътешествия, за принц и красиво и добро момиче. Чрез нея децата сами ще стигнат до поуката. Ще се научат да различават доброто от лошото, справедливото от несправедливото.

„Един царски син направил чешма срещу своя дворец. Мед и масло текло от чешмата. Почнали да идват моми от цялото царство, да си наливат мед и масло. Царският син ги гледал от двореца. Искал да избере най-хубавата мома и да се ожени за нея.
Веднъж дошла на чешмата прегърбена бабичка. Напълнила си стомничките. Взела…“

… повече можете да прочетете в приказката.


Приказки с игри

Тази поредица включва над 20 заглавия на български и класически приказки, както и авторски приказки, с които се гордеем. В края на всяка книжка има 2-4 страници с игри – лабиринти, съединяване на точки, рисунки за оцветяване.

С тази поредица децата не само четат, но и играят.