Състави задачи – събиране и изваждане

7.50 лв.

Едва ли ще намерите по-приятен начин да въведете вашето дете в математиката. С това учебно помагало палавниците ще се научат да:
броят;
събират и изваждат.
Страниците са от картон и лесно можете да ги разгръщате. Книжката се състои от три колонки. Първата и втората съдържат рисунки, както и римски числа от 1 до 10. Детето трябва да преброи предметите или животните и да извърши действието с цифрите. В последната колонка трябва да намери числото, което е отговор на задачата.
Кникката е подходяща за деца от 4 до 7 годинки.
Учебното помагало е одобрено от МОН.
Образователно ниво: ясла; предучилищна подготовка.

Описание

Състави задачи – спирала

С тази книжка всеки бъдещ ученик лесно ще се научи да събира и изважда числата от 1 до 20. На гърба на всяко картонче има рисунки за оцветяване.

За действие събиране ползвайте  цветните числа. Те са подредени в три колонки, а между тях са знаците плюс и равно. В първите две колонки са числата от 1 до 10. Освен с цифри те са показани и с рисунки. Това помага на детето да се научи да брои. В третата колонка са числата от 1 до 20. Там трябва да бъде намерен верният отговор. Задачите могат да се съставят с числа, с рисунки и смесено.
За да започнете действие изваждане, обърнете книжката обратно, така че да виждате гърба на картончетата с черно-белите числа. Между тях трябва да е знак минус. Оставете детето да оцвети числата и започнете заедно да учите изваждане. Като съставяте задачи, внимавайте първото число да не е по-малко от второто, за да не навлезете в по-сложните нива на математиката.
Добре е в началото да помагате на младите математици при съставяне на задачите и намиране на отговора. Като напреднат малко, ги оставете сами. Те ще се справят по-добре и от вас.

Поредица „Състави“ – за деца от 4 до 7 години (Животните и техните бебета“ – за деца от 2 до 4 години)

Учебни помагала, с които децата лесно ще се научат да четат и смятат, дори да разделят думите на срички. Ще броят и разпознават животните, бебетата им и цветовете. Палавниците могат да учат и чужд език – английски.
Поредицата включва 5 спирали, които можете да разгледате тук:
– Състави думи (български език);
– Състави думи (английски език);
– Срички;
– Състави задачи;
Животни, цветове, цифри;
Животните и техните бебета.

Допълнителна информация

Тегло0.110 кг
Размери24 × 14 × 2 см

Също може да ви хареса…